Kategorier
Catering

Catering vid terminsstarten i Uppsala

Att fixa fest i Uppsala är enkelt med hjälp av catering. Du är säker på att få gott om god mat levererad till festlokalen. Sedan är det bara att hugga in.

Det var slutet av augusti. Sommaren hade som vanligt gått alldeles för fort. Snart skulle nya studenter vara i antågande till universitetet i Uppsala. Det var alltid både roligt och besvärligt vid denna tid på året. Studenterna skulle genomgå sina procedurer kring nollningsveckan och festa. Som tur var så berörde inte detta institutionen direkt. I alla fall inte så länge som studenterna klarade av studierna samtidigt.

Institutionen i fråga var institutionen för kemiteknik. De hade sin egen anledning att festa. Gunnar skulle gå i pension och i samma veva hade det gjorts två nya anställningar på institutionen. Med det nya läsårets start kändes det som ett högst lämpligt tillfälle att fira. Det skulle bli startskottet för terminen och mållinjen för Gunnar.

Mycket gott med catering

Det absolut enklaste sättet att ordna en fest skulle vara med catering. Det enda vettiga alternativet hade varit att boka en restaurang men med catering skulle det hela bli mera informellt och trevligare. Det fanns en festlokal på skolan som de kunde använda..

När kvällen i fråga var kommen så anlände cateringföretaget med maten. Det doftade ljuvligt från den varma maten och munnen vattnades. Utöver detta fanns det naturligtvis sallader, bröd och ost, och så en tårta som såg alldeles fantastisk ut. Grunden var lagd för en lyckad kväll. Hör av dig till denna cateringfirma när du inte vill laga maten själv: mat-verkstan.se

Kategorier
Annat

Fettavskiljare lättar på trycket

Varför behöver man en fettavskiljare installerad inom vissa verksamheter? Svaret på den frågan handlar om att vissa branscher hanterar stora mängder fett på daglig basis och att en fettavskiljare separerar fettet från vatten – och därigenom också minskar på trycket som vårt avloppssystem drabbas av.

Det som skett under senare år är att vi i största allmänhet börjat laga mat innehållande mer fett; vi använder fett i en betydligt större omfattning än tidigare. Och – vi blir också fler. Vår befolkning ökar för varje år och antalet exempelvis restauranger, caféer, gatukök och så vidare blir också fler till antalet. Detta skapar ett högt tryck på ett, i många fall, redan eftersatt avloppssystem och då det handlar om fett så ska man veta att detta inte försvinner från rör och ledningar.

Till skillnad från vatten så stannar fettet kvar och detta kan leda till stopp som kostar mycket pengar att åtgärda – och som dessutom, utan tvekan, kan föra med sig stora problem för ett helt samhälle. Genom en komplett fettavskiljare och krav på sådana inom verksamheter som hanterar mat, livsmedel och således fett på daglig basis så kan man förebygga problemen. Det är en bra investering, för oss alla.

Fettavskiljare – kolla vad som gäller i din kommun

Hur stor fettavskiljare behöver jag då? Reglerna ser olika ut beroende på var i landet man bor samt vilken typ av verksamhet man bedriver. Vissa kommuner ställer högre krav än andra och man kan exempelvis se att somliga kommuner kan ge dispens för vissa verksamheter kring kraven på en fettavskiljare. Det är helt enkelt en fråga som du måste söka svar på hos den kommun du tillhör.

Och, viktigt är även att klargöra att en fettavskiljare endast får tas i bruk efter att man erhållit ett startbesked från kommunen man tillhör. Dessutom så tillkommer även frågor om tömning och med vilken regelbundenhet detta ska ske. Kontakta din kommun för vidare vägledning.

Kategorier
Catering

En cateringfirma sätter guldkant på festen

När det är dags för fest, konferens eller någon annan sammankomst kan det behövas lite god mat. En cateringfirma erbjuder vällagad mat för alla tillfällen.

Det är mycket som ska fixas när det ska anordnas en tillställning för många personer. En del av det hela som kräver både tid och planering är maten. Du måste planera, köpa in råvaror, laga maten och sedan förvara den på ett lämpligt sätt. Låter det tidskrävande och jobbigt, tycker du?

Då kan du kontakta en cateringfirma och beställa mat från dem. Det blir då lugnare för dig och du kan ägna din tid åt annat som behöver göras. Du kan beställa bland annat smörgåsar, wraps, snittar, bufféer och festmenyer. All mat är vällagad av färska och fina råvaror.

Låt en cateringfirma hjälpa dig till ett lyckat evenemang

Oavsett om det är en privat fest eller ett företagsjippo som är på gång, vill du givetvis att allt går som planerat. Det kan vara knepigt att hinna fixa all mat och det är inte så lätt alla gånger att få till något som smakar bra. Du slipper oroa dig om du beställer det som önskas från en cateringfirma istället för att laga all mat själv.

Valmöjligheterna är stora och du kan enkelt välja något som passar perfekt för gästerna som ska äta. En cateringfirma erbjuder många olika godsaker till högtider, mingel, bruncher, konferenser, födelsedagsfester och alla andra tillfällen. Du kan välja från färdiga menyer eller skräddarsy en variant som passar till just din tillställning. Boka catering av denna firman: www.cateringfirman.se

Kategorier
Catering

Catering för många tillfällen i Falun

Smidigare kan det inte bli än att fixa maten med hjälp av catering i Falun. Det spelar ingen roll om det är dags för teamdag med jobbet, en födelsedagsfest eller en spontan fest hemma på gården.

Äntligen helg. Lena och Anders såg fram emot att inte ha några måsten. De skulle fixa lite hemma det var allt. När de gick till sängs struntade de i att ställa klockan utan beslutade att det fick bli som det blev.

De vaknade av ett högljutt tutande och rusade till fönstret för att se vad som stod på. I stället för oroliga grannar som varnade stod Anders kusin Niklas och hans familj på uppfarten med sina fyra barn och en svansviftande golden retriever.

Catering löste matsituationen i Falun

Klockan var 10 på förmiddagen och Lena började redan fundera på vad de skulle bjuda på. Kylen var inte särskilt välfylld då de tänkt beställa pizza och strunta i allt vad matlagning hette. Korvgrillning fick bli lunch tänkte hon medan hon knappade in numret till ett företag i stan som hade catering. Lena var medveten om tidsaspekten men chansade.

De var otroliga och det visade sig att de hade en italiensk buffé som de kunde ordna. Lena plussade på några personer och bestämde att hon kunde ringa barnen och bjuda in dem också.

När maten kom dukades det upp kyckling, lax, baguetter, pastasallad, soltorkade tomater och mycket mer. De hade blivit besvikna när den lugna helgen inte skulle bli av men det skulle visa sig bli en härlig kväll. Mer om catering kan du läsa på denna sida: https://www.cateringfalun.se/

Kategorier
Transport

Hyra buss i Dalarna för en bekväm resa

Visst är det härligt att ge sig iväg på en resa? Att resa med buss är både miljövänligt och socialt. Samla ihop vänner, familj eller kollegor för att hyra buss i Dalarna. För en resa att minnas.

Det finns många olika anledningar till varför man ska hyra buss i Dalarna. Kanske ska hockeylaget på bortamatch? I andra fall kanske man vill åka på en arrangerad resa med ett program som är bestämt på förhand. Tänk dig att kliva på bussen i Dalarna och ett antal timmar senare kliva av i Stockholm. Biljetter till någon prisbelönt musikal som väntar på lördagen, goda middagar och shopping. Och sedan på söndagseftermiddagen kliver man på bussen igen för en säker transport med buss hem till Dalarna. Att resa i en buss med hög komfort och mjuka säten bidrar till en helg man sent kommer att glömma.

Lätt och tryggt att hyra buss med chaufför

Eftersom många idrottsföreningar har ett stort behov av att resa med buss finns det redan idag färdiga samarbetsavtal i Dalarna. Det gäller även för skoltrafik där många barn måste åka med skolbuss för att ta sig till och från skolan på ett säkert sätt. Även färdtjänst är ett område som är aktuellt. Att kunna erbjuda en trygg och smidig resa för både gamla och unga är en självklarhet vilket innebär att bussarna är utrustade med säkerhetsbälten och alkolås. En buss i Dalarna drivs med fördel med miljövänligt bränsle. Res tryggt, billigt och klimatsmart genom att hyra buss i Dalarna.