Om oss

Den här sidan har skapats med ett mål: att ge dig som läsare lite bättre förutsättningar att lyckas med festen. Det kan handla om planering inför en födelsedagskalas för dina barn, det kan handla om hur du ska tänka inför en mer formell nyårsfest eller om vilka detaljer som är viktiga att ha i åtanke inför ett större bröllop. Likväl kan det handla om planering som krävs inför ett större, mer professionellt event.

Vi som skriver har samtliga lång erfarenhet av att arrangera olika fester och detta på en professionell nivå: det ger oss ett visst mandat att säga vad som fungerar och en tydligt tyngd i att peka på vad som inte gör det.

Minns du den festen? Alla har en fest som man minns och ser tillbaka på med glädje. Det finns även en fest som alla talar om och som man önskar att man varit på. Då det kommer till fester så handlar det om en chans att verkligen få släppa loss, umgås, ha roligt och njuta av sällskapet från vänner, bekanta, nya ansikten och gamla släktingar. Det handlar om livet när det är som bäst.

Frågan är hur man lyckas skapa den där speciella festen som alla minns och som alla önskar att de varit på? Det finns ju trots allt även den motsatta: en fest som man helst vill glömma och som alla önskar att de tackat nej till. Det är inte helt lätt. För att en fest ska vara lyckad så finns det några grunder att bygga på. God mat, god dryck, rätt avvägning mellan det planerade och det mer spontana och där sällskapet – kanske genom en smart och genomtänkt bordsplacering – ges utrymme att hitta varandra. Hittar man den balansen och adderar exempelvis musik, trevliga små utmaningar och dans – massor av dans – så brukar det mesta lösa sig.

Vi ska försöka ge nycklarna och skapa tips, tankar, guider och ge annan inspiration för dig som läsare. Målet är att du ska vara den som arrangerar den fest som det talas om – på helt rätt sätt – och att du ska känna stolthet över att ha klarat av att ta allt från start till mål. Välkommen!